Jídlo

Výzva s DIONE – zapečené palačinky

Když výzva, tak pořádná. Úkol od Dione zněl: Vyber si náš produkt, my ti ho pošleme, vytvoř z něj recept a můžeš vyhrát. Myslím, že se hraje o nákup jejich produktů a mražených zásob není nikdy dost. Kdo by si nevšiml značky Dione v obchodě, dodávají mraženou zeleninu a ovoce.

Vybrala jsem si porcovaný špenát, protože se mi líbí malé kostičky, které můžu z pytlíčku vzít podle potřeby a zbytečně nerozmrazovat celé množství. Jako předlohu jsem si vybrala náhodný recept zapečených palačinek. Moje vaření je vždycky jen s předlohou. Jak by to asi mělo vypadat a co by se tam asi mělo dát. Nakonec si tam totiž přidám spoustu vlastních věcí. Tohle jídlo jsem nikdy nedělala, proto je speciální a zapadá do výzvy. Né každý se v soutěži pustí do něčeho nového a sází na to co zná. Ale to jsem prostě já. Mám ráda výzvy a vybírám si složitější cesty.

36667463_10212504879396245_4581715783880540160_n.jpg

Recept se skládá ze 4 částí. Prvně si potřebujete udělat palačinky. Dále masovou směs, smetanovou směs a na konec špenát. Je to ideální i na zpracování zbytků. Ačkoliv se mi nestalo, že by zbyly třeba palačinky z předchozího dne, někomu se to stát může.

Recept:
5-6 ks palačinek (hladká mouka, vejce, mléko, sůl)

masová směs: 1ks kuřecí prso, cibule, červené fazole, koření (sůl, pepř, paprika)

špenátová směs: mražený špenát, jarní cibulka, 1 ks vejce, sůl

Smetanová směs: 100ml smetany na vaření, 100ml zakysané smetany, 100g strouhaný, eidam, 5 lístků bazalky, koření

Na pánvi necháme zesklovatět cibuli, přidáme kuřecí na jemné kousky a restujeme. Přidáme fazole. Na druhé pánvi zpěníme jarní cibulku, přidáme špenát, osolíme. Jakmile se špenát rozehřeje přidáme vejce, aby celou směs zahustilo.

Plníme palačinky-palačinku potřeme špenátem, přidáme masovou směs a zabalíme. Zabalené palačinky skládáme do zapékací mísy dokud ji nenaplníme. Zalijeme smetanovou směsí a pečeme 180°C 30 minut.

Je to opravdu výborné! Dobrou chuť!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

%d blogerům se to líbí:
Inline
Inline