Mám ráda recepty, které jsou jednoduché, chutné a splní účel. U nanuků je ten účel jasný, zahnat neúprosné vedro a pochutnat si. A jak asi víte, mám jídlo nejradši pěkně po domácku.
Formu na nanuky mám doma už pěkně dlouho, možná to jsou i roky. Je to plastová forma a nanuky jdou z ní dost špatně vyndat. S prvním pokusem jsem se tenkrát moc nemazala, do nádobek jsem přendala dva druhy ovocných jogurtů a šup s tím do mrazáku. Nebylo to špatné, ale vytvořily se ostré ledové kousky, které byly v puse nepříjemné. Víckrát jsem už nanuky nezkoušela. Až do teď.
Na formu jsem si vzpomněla, když si ten můj princ koupil u zámku „domácí nanuk“ za kupu zlaťáků. Za kupu teda ne. Ale určitě trvalo moment než ho snědl a tři momenty, než na něj vydělal. Takový nepoměry nemám ráda. A tak jsme se domluvili, že si zkusíme udělat nanuky sami.
Potřebujeme:
150g tvarohu 10 Kč
150g zakysané smetany 14 Kč
150g smetany ke šlehání 25 Kč
balíček vanilkového cukru 4 Kč
4 lžíce cukru krupice 2 Kč
Na 6 velkých kusů nanuků je to tedy 66 Kč (1 ks 11 Kč). Smetanu ke šlehání vyšleháme tak, aby netekla. Zbytek si ve vedlejší míse smícháme a opatrně přidáme šlehačku. Nandáme do nádob a necháme zamrazit. Pro oživení chutí jsem do některých přidala pár kousků ovoce nebo marmelády. Aby to byl správný Míša, měl by být ještě v čokoládě, tak ho mám nejvíc ráda, ale upřímně, mi to teď bez čokolády nevadí.